torsdag den 1. september 2011

Stiftelse af foreningen (1/2)

Så er tiden kommet; knald eller fald.

Foreningen skal officielt stiftes - indtil videre har jeg kørt den personligt med hjælp fra min kæreste. Jeg glæder mig rigtigt meget til at se om der, blandt alle vores medlemmer, findes folk som har det 'drive' vi har brug for, for at kunne ruske kommunen til fornuft. Vi har en masse arbejde foran os - men det er arbejde som både er spændende og relevant; det handler om natur & miljø og om vores lokalområde. Mere relevant kan det vel næppe være?

Hvad er det så jeg kan overdrage til en bestyrelse i morgen til stiftelsesmødet? Det er en forening som allerede har fået en del eksponering i lokalaviserne og som er kommet på manges læber rigtigt hurtigt. Det er både min kæreste og jeg stolte over. Det er en forening som allerede har opbygget et netværk indenfor lokalsamfundet i Greve - og så er det en forening som nu tæller mere end 50 medlemmer - det er over 2,6 medlem per dag siden jeg d. 19. august skrev det første forslag til vedtægter. Det er en "sund" forening - også økonomisk - som en ny bestyrelse kan få tøjlerne til. Jeg har brugt ca. 300 kr. på fotokopier og ca. 100 kr. på vores nye, flotte domæne-navn "www.naturstrand.dk" (det er en pris per medlem på under 8 kr.).

Det er en forening som har formået at blive hørt blandt Greve Kommunes borgere - i hvert fald hvis man skal se på fremmødet på borgermødet d. 24. august i Portalen, hvor der var rigtigt mange som sagde, at de kom fordi de havde set min oprindelige skrivelse ang. "beton-strand".

Derfor er Foreningen for Køge Bugt Naturstrand en forening som jeg både håber, og regner med, kan gøre en stor, positiv forskel for os allesammen. Vi vil ikke have beton-veje, bygninger eller andet på vores strand. Vi vil ikke acceptere, at nogle få politikere tror, at man tiltrækker flere borgere til kommunen - ved at beton-ificere og kontrollere udseendet på vores i forvejen skønne strand. Vi vil have deres opmærksomhed, og have dem til at forstå, at man ikke får en bedre kommune af at plastre stranden til med kunstige stier, lygtepæle, skraldespande osv. Hvis Brian Hemmingsen, Hans Barlach, Brigitte Klintskov Jerkel eller nogle af de andre i vores Byråd synes at det ville være flot med sådan en kunstig betonstrand - så synes jeg, at de skulle flytte til Amager, så de kan lege på Amager Strandpark. Når de så har leget færdig og har lyst til at være nær naturen, sandet, klitterne, blæsten, skvulp og stilheden, kan de jo vende tilbage til Greve. På den måde kaster de heller ikke sig selv, eller os, ud i flere dyre 'projekter' - nu hvor tiden er til, at Greve Kommune skal spare penge.

Det ville vi, og stranden, nok have det bedre af.

Det bedste hilsner,

Kasper Hansen
Stifter.
Opstiller til bestyrelsen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar