tirsdag den 1. september 2015

4 års "fødselsdag"Kære strand-elsker

I dag kan Foreningen Køge Bugt Naturstrand fejre 4 års "fødselsdag". 

4 år lyder måske ikke af så meget - i et menneskeliv er det nærmest blot et øjeblik - men for en forening som vores er det 4 fyldte, udfordrende og aktive år.

Vi kan se tilbage på både små og helt store udfordringer; en af dem faktisk så stor, at den gav anledning til, at foreningen overhovedet blev startet op - nemlig Greve Kommunes strandudviklingsprojekt i 2011, som vi med opbakning fra andre strandelskende og engagerede borgere fik præget i en sådan grad, at kommunen til sidst forstod, at vi blot ønskede at bevare vores skønne naturstrand og frem for alt ikke ønskede den beton-strandpark, som projektet smagte af helt fra begyndelsen! 

Og der har også været vindmøller i horisonten - Energistyrelsen udpegede i 2012 Køge Bugt som én ud af flere mulige lokationer til placering af havvindmøller, og her sørgede vi for, med medlemmers hjælp, at indsamle en pæn mængde underskrifter, som blev indsendt til styrelsen sammen med et indsigelsesbrev. Heldigvis kunne vi efter høringsfristens udløb ånde lettet op, da andre blev de uheldige udvalgte i stedet for Køge Bugt... Denne gang! For Køge Bugt er ikke undtaget - men vil blive revurderet igen snarligt. Også dér vil vi være på pletten.

Helt aktuelt har vi netop blandet os temmelig meget i Greve Kommunes udviklingsplaner for Strandvejen, som uden vores indblanden ville have smittet gevaldigt af på stranden med fx en "kyststi" med fast belægning, "vartegn"/statuer på stranden/ude i vandet og meget andet. Vi har desuden et stort fokus på kommunernes kystsikringsplaner.

Vi holder øje med både Greve og Solrød Kommunes planer og initiativer, og har hele tiden en finger på pulsen i forhold til selv de mindste initiativer, der kan påvirke vores strand, uanset om det handler om Rosa Rogusa, kystsikring, fedtemøg eller strandpromenader. Vi er medlemmer af Natur- og Miljørådet i Greve Kommune, vi skriver relevante læserbreve til lokalpressen, uddeler flyers om aktuelle problematikker i kommunerne, deltager i borgermøder og læser referater fra kommunernes forskellige relevante udvalg. Kort sagt: vi er strandens venner.

Men vi kan ikke klare det hele alene, og vi har igennem årene haft stor glæde af den opbakning, vores medlemmer viser os ved deres moralske opbakning ved deltagelse i borgermøder, flyeruddelinger og underskriftsindsamlinger - samt deres økonomiske opbakning via medlemsskabet.


Vi takker for støtte, hjælp og opbakning i de forgangne 4 år og glæder os til endnu 4 sammen med jer - lad os sammen skabe den naturstrand vi ønsker!

2 kommentarer:

  1. Jamen STORT TILLYKKE med de første fire års gode resultater og ja, der er da helt bestemt brug for at fortsætte - med en god omgang 'ora et labora' :)

    SvarSlet
  2. Jeg håber virkelig, at folk er klar over hvor stort et arbejde, I gør!

    SvarSlet