søndag den 3. juli 2016

Mere om strandrensning

Vi er i foreningen ikke de eneste, som går op i stranden og rensningen af denne, hvilket kan ses i dette nylige læserbrev med tilknyttet svar fra borgmesteren i Sydkysten:
Vi følger løbende strandrensningen og effekten af de forsøg, som Greve Kommune lancerer.

Apropos forsøg, er der efterhånden kommet gang i Solrød Kommunes spændende initiativ med omdannelse af tang og fedtemøg til grøn energi og biogødning i Solrød Biogas-anlægget. Anlægget kan ifølge kommunen håndtere ca. 7.000 tons tang om året.  Læs mere herom i Sydkysten:

3 kommentarer:

 1. Burde der ikke stå i overskriften at 'Solrød Biogas HÅBER at få bugt med tangen'?
  Ok, forsøget er interessant (noget mere end en tyrkertro på at 'bare man smider det tilbage i havet forsvinder det nok til sidst'..., men Solrød er heller ikke 'home free' endnu, der er tilsyneladende problemer med at brænde 'fedtemøget' pga. for stort sandindhold - og dette er jo så et problem i sig selv, hvor hermed eroderes sandstranden jo bare.

  SvarSlet
 2. At Solrøds løsning er betydelig bedre end Greves, kan man lade sig overbevise om, ved at køre langs vandet en varm dag.....py-ha, hvor der lugter i Greve/Mosede området - nogle gange helt ud på motorvejen...

  SvarSlet
 3. Desværre er det nu ikke kun i Greve/Mosede-området, det lugter... vi har også haft nogle harske dage her i Solrød, og selvom der intensivt fjernes tang, er det alligevel naturen der bestemmer.... den ene dag kan den pludselig være helt væk for så at komme igen et par dage efter....suk.

  SvarSlet