mandag den 25. juli 2016

E.coli og intestinale enterokokker (afførings-bakterier) i badevandet. Igen!

I dag kl. 13:20 udsendte Greve Kommune denne advarsel på deres Facebook-side;

"Greve Kommune fraråder badning fra Granhaugen til Mosede Havn efter at have konstateret for mange bakterier i badevandet. Der bliver taget nye prøver i dag, som vi forventer at have svar på onsdag. Vi opsætter røde flag på badebroerne og advarselsskilte på stranden så længe bakterieniveauet er for højt. Du kan stadig bade ved kommunens øvrige strande. Nye oplysninger om badevandet kan ses på www.greve.dk/badevandsanalyser."

Foreningen svarede prompte; 

"Endnu engang svømmer folk rundt i tarmbakterier - afføring fra mennesker eller dyr. Det er jo et tilbagevendende problem for Greve Kommune - og ganske uacceptabelt for borgerne.

Vi undres til stadighed over hvorfor der ikke gøres mere for at finde den præcise kilde til denne tilbagevendende forurening.

Desuden venter vi stadig på "varslingsystemet" som skal redde borgerne for at svømme rundt i hvad der måske er naboernes afføring. Hvis ikke kommunen prioriterer at komme forureningen til livs, skal der som minimum varsles så man kan gå i vandet uden frygt for at svømme i lort til halsen.

Læs et tidligere indlæg om emnet på vores hjemmeside:
http://www.naturstrand.dk/2016/06/emnet-om-varsling-af-darligt-badevand.html"Vi håber at I vil blande jer i debatten på kommunens Facebook-side - eller på anden måde kontakte kommunen og fortælle hvad I mener om udsigten til endnu en sommer med afføringsbakterier i vandet og samtidig spørge dem om de har tænkt sig at finde årsagen til forureningen.

2 kommentarer:

  1. Tak for rettidig omhu med at sprede denne advarsel - det er da helt klart ikke not at Greve kommune blot opdaterer en hjemmeside - og specielt slet ikke midt i (hvad der kunne have været højsæson for badning) - ja, der var faktisk en del badegæster i ga7r søndag, som på grund af solen, varmen, feriesæsonen - trodsede det ubehagelige faktum, at vandet (og selve strandkante)n fortsat ligner slam af uheldsvanger substans og konsistens.

    SvarSlet
  2. Er der noget at sige til, at man ikke har lyst til at gå i vandet?

    SvarSlet