torsdag den 7. juli 2016

Greve Kommunes midtvejsstatus

Der er ret meget fokus på vores strand i øjeblikket.

Greve Kommune har som bekendt haft gang i et rensningsforsøg, hvor de har skubbet tang og fedtemøg ud i bugten, ligesom de har benyttet en såkaldt Beachcleaner, der (heller) ikke var nogen succes.

Det har de skrevet en midtvejsstatus om.Midtvejsstatussen er ikke lutter lyserøde roser - selvom det er glædeligt, at der stadig er en del penge tilbage på strandrensningsbudgettet for i år, virker det som om, at man har givet helt op på området fra nord for Mosede Havn til syd for Mosede Fort, idet kommunen hævder, at kun vestenvinden kan fjerne fedtemøget herfra.

Endnu engang må vi fremhæve det fuldstændigt uforståelige i, at man vedbliver at holde den manglende frie passage bag Mosede Havn og høfderne ved Mosede Fort ude af regnestykket - vi undres til stadighed over, at man ikke kigger på mulighederne for at rette op på disse fejl.

Javist koster det penge, men mon ikke det er pengene værd, at den kyststrækning, som kommunen jævnligt fremhæver som værende vores største aktiv, rent faktisk er til at holde ud at være i nærheden af?

Hvad tænker du om resultaterne?

Se også Sydkystens dækning af midtvejsstatussen her.


2 kommentarer:

 1. Det er helt klart, at når man piller ved naturen, så kan det ofte resultere i uforudsete problemer. At det har skabt gennemstrømningsproblemer at passagen ved Mosede Havn er blevet lukket, behøver man vist ikke at være ingeniørgeni for at have kunnet forudse.
  Og at genetablere forholdene så de var tilforn, kræver ikke meget andet end et par (store) rendegravere og en pose penge.
  Jeg er overbevist om, at grundejerne tæt på vandet i Greve, betaler en pæn sum penge til Greve Kommune hvert år - så der må nok være lidt at ta' af.
  Kig til Solrød: Her er generne med brunalger ubetydelige, efter at den moderne rensning - og udnyttelse af biproduktet - er sat i værk.

  SvarSlet
 2. Ja, men kan vel med opbydelsen af lidt god vilje blot sige - med et yndet, men her mildt omskrevet, Præsident Obama citat: "Greve Municipality consistently punches below its weight!'. Så sent om i dag, den 7/7 kørte der igen en traktor rundt og rodede op i, hvad kommunen ellers tilsyneladende allerede i Sydkysten 5/7 har indrømmet, et et futilt forsøg på at rense op - snarere kan man sige, at der hermed igen blev rodet grundigt op og rundt, med en ikke overraskende totalt ubrugelig badestrand som resultat.
  Beskæmmende, at man kan sidde og bilde sig selv ind at "kun en hård vestenvind kan løse problemet" - for alle der har været udenfor og nede ved stranden i hård vestenvind ved, at i den situation er der lavvande, og lige på stranden er der faktisk læ, fordi kysten jo er østvendt. Det her er det rene Carl Bark's, hvis nogen eller kan huske de gamle Anders And historier fra 1950erne - jeg husker især en historie hvor en Professor Våsenstrøm erklærer at 'mennesket er herre over naturen. Det tror Ander And fast på, mens nevøerne Rip, Rap og Rup er mere tilbøjelige til at tro på den gamle indianer Tom A. Hawk, som står fast på at 'Naturen er herre over mennesket'. Suk.
  Morale - der er ingen nemme omveje og hovsaløsninger: Hvis mængden af 'slam' (og jeg kalder det bevidst SLAM, frem for det 'newspeak-agtige' rene naturprodukt 'Fedtemøg'; for det ba7de ligner og stinker meget mere som slam og afføring, end den ellers af rigtig mange velkendte lugt af fedtemøg.
  Masseudledningen at ekstra/overskydende næringsstoffer fra baglandet skal reduceres og det overskydende restaffald skal destrueres, gerne ligesom de gør det i Solrød, der tilsyneladene er i stand til at etablere et forbrændingsanlæg til at håndtere problemet - m.a.o. de yder et 'punch above their weight'.

  SvarSlet