torsdag den 19. juli 2012

Vindmøller i Køge Bugt

Kære beboere ved - og fans af - Køge Bugt


Vindmøller! Jeg læste denne artikel for nogle uger siden; http://www.b.dk/politiko/16-bud-paa-en-ny-havvindmoellepark - og nu begynder flere medier endelig at tage nyheden op.
Næste gang du går en tur på vores strand, så forestil dig en mur af 180 meter høje vindmøller indtil 2 km fra kysten. Forestil dig desuden, at der ikke er én eneste båd ude og sejle. Ja, forestil dig at havnene langs vores kyst lukker og slukker. 


Dette kan meget vel blive virkelighed!


"Havmølleudvalget" har udpeget 16 steder i Danmark, hvor nye kystnære vindmøller kan placeres - vores bugt er en af de 16 steder. Udover den åbenlyse visuelle effekt, er det min forståelse, at brug af bugten bliver forbudt - dvs. sejlsport og deraf afledt aktivitet må ophøre. Årsagen er vist relateret til sikkerhed, for enten personer eller møller. 


Dette er ikke en dårlig joke - eller et forsinket aprilsnar! Vindmøller er "big business" i dagens Danmark - og nu kan de altså lande lige her hos os.


Hvordan kan man nyde naturen og miljøet med sådanne kæmpe 180 meter høje maskiner stående og larme helt indtil 2 km fra kysten?


Hvordan kan man påtænke at ødelægge det liv i bugten, som vi har her i Køge Bugt, med flere velfungerende havne, der danner basis for socialt liv, hygge og sport?


Det første vi har brug for, er en diskussion om vindmøller i Køge Bugt. Det vil sige, at vi har brug for, at alle snakker sammen om emnet. Vi er jo mange, der gerne vil købe vindmølle-strøm, men skal omkostningerne til etablering af disse så langt ned (ved at sætte dem så tæt på kysten), så det skal smadre vores muligheder for at bruge bugten? Skal vi kunne se og høre dem døgnet rundt? Jeg siger NEJ!


Derfor, snak med dine naboer, venner og bekendte om vindmøller i Køge Bugt. Hvis du/I vil gøre insigelser skal det ske til Energistyrelsen på ens@ens.dk - og altså inden d. 26. august. Når du sender dine indsigelser, må du meget gerne sætte mig på som cc (kasper@naturstrand.dk)! Husk at skrive, at det er vindmøllerne i Køge Bugt du har noget imod - og beskriv hvorfor de ikke høre til her i vores bugt.


Mere nyt følger - indtil da - læs mere i nedenstående artikler;

http://www.dr.dk/P4/Nord/Nyheder/Jammerbugt/2012/06/27/133124.htm
http://dinby.dk/vestegnen/vindmoeller-en-katastrofe-for-koege-bugt
http://www.dr.dk/P4/Sjaelland/Nyheder/RegionSjaelland/2012/06/27/061615.htm
http://www.ens.dk/da-dk/undergrundogforsyning/vedvarendeenergi/vindkraft/havvindmoeller/fremtidens%20havmoelleparker/sider/forside.aspx

De bedste hilsner,

Kasper Hansen
Fmd. Køge Bugt Naturstrand

PS: Dette er en sag der kun kan vindes ved at lave nok røre i andedammen! Og vi har kun indtil d. 26. august!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar